Jens

Succeshistorier


Jens

Et kort forløb hjælper Jens videre


På kun 8 uger kom Jens ud af sit daglige hashmisbrug og kom op i gear. Han var gået helt i stå og havde ingen indhold i sin hverdag, men igennem spændende praktikker, blev han afruset og klar til at starte på TAMU.


Jens kom som 18-årig ud i et hashmisbrug, som gjorde han blev umotiveret og havde svært ved at få hverdagen til at fungere. I en alder af 24 år, havde han gået på flere forskellige skoler, men aldrig haft et lønnet arbejde.

 

Da corona-epidemien satte en stopper for nye aktiviteter, endte Jens med at sidde hjemme i 7 måneder uden indhold i sin hverdag. Det betød hashmisbruget tog over og det blev nu endnu sværere for hans sagsbehandler at sætte Jens i gang med en beskæftigelse.

 

Jens blev henvist til os, i et 2-måneders forløb, med det formål at få nedbragt sit hashmisbrug og komme op i gear igen. Jens var i målgruppen for at starte på TAMU, men skulle først kunne fremvise en ren urinprøve, så det blev også målet med forløbet.


Jens flyttede ind i en af vores lejligheder i Svendborg og vi fik ham hurtigt i gang med en praktik som køkkenmedhjælper. I starten kunne Jens ikke klare at arbejde ret mange timer, men efterhånden som ugerne gik, kunne vi skrue op for timeantallet. Jens var i praktik 3 forskellige steder, men faldt super godt til på Ærøfærgen, hvor han var i praktik de sidste 5 uger af forløbet.

 

Ved siden af Jens’ daglige arbejde på færgen, gjorde vores mentorer et stort stykke arbejde med at beskæftige Jens i fritiden. Jens blev inspireret til at lave god og billig mad, kom på vandreture, trænede i fitness og fik i det hele taget startet et aktivt liv op igen.

 

I samarbejde med Svendborg misbrugscenter fik Jens både samtaler og NADA-behandling, som en hjælp til at få misbruget lagt på hylden.

 

Jens har nu fået mod på tilværelsen og er igen blevet i stand til at passe et arbejde. De succesoplevelser han har fået igennem forløbet, har givet ham selvtillid og lyst til at fortsætte et liv uden misbrug.
Måske kender du også en ung, der har brug for hjælp til en ny start?
.

"Nu hvor jeg arbejder hele dagen tænker jeg slet ikke så meget på hash”

 


”Jeg har fået den hjælp jeg havde brug for, til at komme i gang igen”


Platypus ApS - Bagergade 88A - 5700 Svendborg - www.platypuserhverv.dk