Fra hjemløs til egen bolig - afklaringsforløb til hjemløse unge og misbrugere, akutbolig,

Fra hjemløs til egen bolig

Er du sagsbehandler for en ung hjemløs, som har brug for et akut miljøskift og en midlertidig bolig? Så har vi et unikt afklaringsforløb med botilbud.De unge hjemløse og sofasurferne

Der findes andre hjemløse end ham, der sover på gaden, selvom det ofte er ham, man tænker på, når man hører ordet “hjemløs”. De unge hjemløse er stigende i antal og et særligt karaktertræk for de unge er, at de overnatter på familiens og vennernes sofa – deraf navnet “sofasurfere”.


De unges hjemløsesituation er sjældent permanent og størstedelen har været hjemløse i mindre end ét år. Men er man hjemløs i længere tid, er der stor risiko for, at fremtiden fortsat står i kontanthjælpens tegn og at man ikke kommer i gang med uddannelse eller finder job.


Mange af de unge hjemløse lider af psykisk sygdom, døjer med misbrugsproblemer og har sociale problemer. Vi har stor erfaring i arbejdet med de unge hjemløse og har hjulpet mange videre i livet, med blot en kort og målrettet indsats.


Et unikt skræddersyet tilbud

Vi tilbyder et afklaringsforløb med akut botilbud, der henvender sig til udsatte unge i alderen 16-30 år. Forløbet indeholder både afklaring i forhold til uddannelse og arbejde, samt individuel social og praktisk støtte. Målet er en den unge bliver flyttet fra sit dårlige miljø, stabiliseret og får en plan for at komme videre i egen bolig og i uddannelse.


Vi er et effektivt alternativ til forsorgshjem og institutioner, da vi ikke samler de unge, men arbejder med dem 1-1. Vi sammensætter et afklaringsforløb ud fra den enkeltes situation, motivation og behov.


Et afklaringsforløb kunne f.eks. indeholde:

  • Midlertidig bolig
  • Botræning
  • Jobtræning / virksomhedspraktik / evt. Kompasset
  • Misbrugsbehandling
  • Miljøskift
  • Økonomi – få styr på gæld
  • Afklaring til uddannelse
  • Hjælp til etablering i egen bolig
  • Fritidsinteresser, træning….


Akutbolig og plan for fremtiden

Vi tilbyder en midlertidig bolig til hjemløse unge, der skal afklares, hjælpes i gang med uddannelse og senere udsluses til egen bolig.


Vores boliger ligger i Svendborg centrum, hvor den unge kan tage ophold, mens vi arbejder intensivt med personlig udvikling, bostøtte, afklaring til uddannelse og erhverv. 


Det er ikke nødvendigt for den unge at skifte adresse, da vi kan fungere som logivært.Kontakt

Kunne du tænke dig at høre mere om hvad vi kan tilbyde hjemløse unge, er du velkommen til at kontakte mig:

Theresa Mackenhauer

Telefon22924338

Læs hvordan vi har hjulpet hjemløse unge videre:

Læs Patricks historie

Platypus ApS - Bagergade 88A - 5700 Svendborg - www.platypuserhverv.dk